İçeriğe geç

Akçakoca Nın Denizi Nasıl

Akçakoca’da denize girilir mi?

Düzce’ye 37 kilometre uzaklıkta bulunan Akçakoca, ilin en büyük ilçesidir. Akçakoca, dünyada nadir bulunan siyah incili plajları, mavi bayraklı plajları, soya kayalıkları ve 35 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızıdır.

Akçakoca denizi soğuk mu?

– Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre Türkiye’nin en düşük deniz suyu sıcaklığı Akçakoca’da kaydedildi. Akçakoca’yı Zonguldak takip ederken, en yüksek sıcaklık 32 derece ile Mersin’de kaydedildi.

Akçakoca Plajı derin mi?

Akçakoca’nın doğası güzel ve kalabalık değil. Denizi aşırı dalgalı ve derin.

Akçakoca tatil için nasıl bir yer?

Düzce’nin en popüler ve turistik ilçelerinden biri olan Akçakoca’da çok sayıda güzel plaj bulunmaktadır. İlçeye yıl boyunca, özellikle yaz tatillerinde, şehir dışından çok sayıda yerli ve yabancı turist gelmektedir. Berrak denizi ve Mavi Bayraklı plajlarıyla öne çıkan ilçede harika bir tatil geçirebilirsiniz.

Akçakocada deniz nasıl?

Denizi temiz ve berraktır. Plaj alanı ve deniz tabanı tamamen kumla kaplıdır. Hafta sonları kalabalık olan plaj, aileler tarafından da tercih edilmektedir. Plajda şezlong, şemsiye, soyunma odası, duş ve ev gibi kullanabileceğiniz olanaklar mevcuttur.

Akçakoca plajları ücretli mi?

Değirmenağzı Plajı’na giriş ücreti yoktur. Özel aracınızla seyahat etmeyi tercih ederseniz, plaj girişindeki ücretsiz vale park hizmetinden yararlanabilirsiniz. İlçenin herhangi bir yerinden Akçakoca Belediyesi halk otobüslerine ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de en soğuk deniz suyu neresi?

İnebolu’da deniz suyu sıcaklığı 11 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre, İnebolu’da deniz suyu sıcaklığı 11 derece olarak ölçüldü.

Akçakoca deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

Meteoroloji Genel MüdürlüğüDeniz Suyu Sıcaklıkları Merkez AdıSıcaklıkAKÇAKOCA23,0 °CSİLİFKE/TAŞUCU SEKA ANA KAHVALTIFENER26,5 °CFETHİYE28,1 °CNARLİDERE/İZMİR KÖRFEZ A NOKTA IŞIKLI BOOY25.

Akçakoca hangi mevsimde gidilir?

Akçakoca, kendine özgü iklim özellikleriyle yaz kış gezebileceğiniz, dinlenebileceğiniz, keyifli bir tatil geçirebileceğiniz bir turizm merkezidir.

Akçakocanın neyi meşhur?

Akçakoca Melengücceği tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” adını alan Türklerin geleneksel üretim yöntemiyle hala sürdürülen 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Osmanlı Sarayı mutfağına da giren bu eşsiz lezzet, ilimizin coğrafi olarak belirlenmiş ürünlerinden biridir.

Akçakoca yüzmek yasak mı?

Akçakoca’da yüzmeye izin verilmiyor.

Akçakoca zemini sağlam mı?

Akçakoca toprağı çoğunlukla kalkerli kayaçlardan oluşmakta olup depreme dayanıklıdır. Akçakoca ve çevresi 1. derece deprem kuşağı dışındadır.

Akçakoca’da yüzülür mü?

Akçakoca, dünyada ender bulunan siyah incili plajları, mavi bayraklı plajları, soya kayalıkları ve 35 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızı konumunda.

Akçakoca deniz suyu temiz mi?

Sağlık Bakanlığı’nın “Yüzme Suyu Takip Sistemi”ne göre, Akçakoca ilçemizdeki 12 plajımız “Sağlık, Temizlik ve Su Güvenliği” değerlendirmesinde “mükemmel” olarak derecelendirildi…

Akçakoca’da nereler gezilir?

MOBİLYA ALANINDAKİ GEZİCİ NOKTALAR AKÇAKOCAAKÇAKOCA CENEVİZ KALESİ. … FAKILLI MAĞARASI. … AKTAŞ ŞELALESİ … ACARLAR LANGOZ GÖLÜ … KURUGÖL KANYONU. … CUMAYAN. … SARI YAYLA ŞELALESİ … TOPUK YAYLASI Diğer ürünler…

Akçakoca deniz yasağı kalktı mı?

Ancak Akçakoca’da denize girme yasağının kalkmasıyla birlikte Düzce ve şehir dışından vatandaşların cumartesi günü plajlara akın etmesi bekleniyordu. Yasağın kalkmasına rağmen kuzey rüzgarının etkili olduğu Akçakoca’da vatandaşların denize girmekten korktuğu ortaya çıktı.

Akçakoca’da deniz suyu sıcaklığı ne kadar?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) deniz suyu sıcaklık verilerine göre Akçakoca’da deniz suyu sıcaklığı 21 derece.

Akçakoca havası temiz mi?

Akçakoca’da Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’na ait hava kalitesi ölçüm cihazıyla bir aydır yapılan ölçümler sonucunda, Akçakoca’daki hava kalitesinin yüzde 95 olduğu açıklandı.

Akçakocanın neyi meşhur?

Akçakoca Melengücceği tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” adını alan Türklerin geleneksel üretim yöntemiyle hala sürdürülen 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Osmanlı Sarayı mutfağına da giren bu eşsiz lezzet, ilimizin coğrafi olarak belirlenmiş ürünlerinden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir