İçeriğe geç

Osmanlıca Tüvana Ne Demek

Tuana ne demek Osmanlıca?

Bazı kaynaklara göre “gökten ilk yağmur damlası”, “yere düşen ilk yağmur damlası”, bazı kaynaklara göre ise “cennet bahçelerine düşen yağmur” anlamına gelmektedir.

Tutya ne demek Osmanlıca?

Arapça tūtiyāˀ توتياء “çinko oksit minerali, rastık” kelimesinden türetilmiştir.

Usat ne demek Osmanlıca?

(ﻋﺼﺎﺕ) i. (Ar. ‘āsī’nin çoğulu ‘uṣāt’tır) Âsîler, isyancılar, isyankârlar: Efendilere merhamet ve mağfiret gösteren / Gönüllerin dertlerini iyileştiren (Aziz Mahmud Hüdâyî).

Tebeyyün Osmanlıca ne demek?

ortaya çıkmak, anlaşılmak.

Tuvana hangi dilde?

tuvana – Nişanyan Sözlüğü. Farsça tuvānā توانا kelimesinden gelen bir alıntıdır “güçlü, kuvvetli”.

Cemre ismi ne anlama gelir?

Cemre ismi Arapça kökenlidir ve Türkçe’de “ateş, köz” anlamına gelir. Ancak bu kelimenin anlamı, mevsimsel bir doğa olayı nedeniyle Türk kültüründe daha geniş bir anlam kazanmıştır. Cemre, ilkbahar aylarında havanın, suyun ve toprağın ısınması olarak bilinen üç aşamalı bir doğa olayıdır.

Hatun Osmanlıca’da ne demek?

Osmanlı döneminde, “hatun” terimi kadınlar için bir onursal terim olarak kullanılırdı ve bu da kabaca İngilizce “woman” terimine ve “katun”un farklı bir yazımına eşdeğerdi. Çoğu Türk unvanı gibi, verilen isimden sonra kullanılır. Geleneksel olarak civciv olarak anılan kadınlar arasında şunlar yer alır: Cengiz Han’ın karısı Börte.

Tirkeş ne demek Osmanlıca?

Tirkesh, oklarla dolu bir sadak, oklarla dolu bir çantadır. Tarih boyunca yaylar için her zaman bir çanta olmasa da, genellikle oklar için bir çanta olmuştur. Farsçadan gelir; tir ok, kancaya takılmak anlamına gelir. Bu nedenle tirkesh, ok çekmecesi ve ok çantası olarak kullanılır.

Tişe ne demek Osmanlıca?

1. Balta, nacak, kül tablası: Gökten yağmur yağdığında başıma taşlar düşer. / Çünkü ben korkumdan (fuzûlî) binayı yıktım.

Tûğ ne demek Osmanlıca?

Tuğ, Toğ veya Tuk, Türk ve Altay halklarının devlet geleneğinde egemenliğin simgesidir. Bayrağın tepesine tutturulan at kuyruğu, saçtan yapılmış bir flama şeklindedir.

Hû ne demek Osmanlıca?

Hu (Arapça هو), “O” anlamına gelen bir Arapça terimdir. Tasavvuf edebiyatında, genellikle Allah’a atıfta bulunmak için kullanılır.

Utarit ne demek Osmanlıca?

Arapça ˁuṭārid عطارد “Merkür Gezegeni” kelimesinden bir alıntıdır.

Tegayyür ne demek Osmanlıca?

Tagayyür kelimesinin Türkçe-Türkçe sözlükteki anlamı (Osmanlı dönemi) “koklamak” ve değişmek; ihtiyaç, maddiyat ve imkândan, ferahlık, iyileşme ve gelişmeden gelir.

Temessük ne demek Osmanlıca?

Arapçada “tutmak, tutmak, tutunmak” anlamına gelen temessük, diplomatik dilde borç verme, borç ödeme, bir şeyi teslim etme veya alma gibi durumlarda karşı tarafa verilen belgeyi ifade eder. Tahvîl ve daha yakın zamanlarda ise senet de temessük kelimesinin eş anlamlısı olarak kullanılmıştır.

Terettüb ne demek Osmanlıca?

[1] ihtiyaç. [2] dikkat çekmek.

Tuana manası nedir?

Tuana ismi erkek ve kız çocuklarına verilen bir isimdir ve cennet bahçesinden düşen ilk yağmur damlası anlamına gelir. Tuana ismi kökeni Farsçadır. Dilimize Farsçadan gelen Tuana ismi hem modern hem de güzel telaffuzu nedeniyle sıklıkla tercih edilir.

Tuana ingilizce ne demek?

Ay Işığı (İngilizce kaynaklarda).

Tuna ne demek?

Tuna, Türk kökenli bir isimdir ve “nehir” anlamına gelir. Bu isim genellikle suyun akışını, canlılığı ve sürekliliği temsil eder.

Lavin ne demek?

Lavin ismi heyelan ve çığ anlamına gelir. Ayrıca bu isim Kürtçede “güzel” anlamına gelir. Özellikle küçük kızlar arasında popüler olan Lavin ismi telaffuz açısından büyük bir popülerliğe sahiptir. Ayrıca anlamı bakımından da oldukça değerlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Üniversiteli Escort