Belgelendirmek nedir?
Sertifikasyon, bir nesnenin (ürün), sürecin, kişinin veya kuruluşun belirli özelliklerinin tanınmasıyla ilgilidir. Çoğu durumda, bu onay harici bir inceleme, değerlendirme veya denetim yoluyla verilir.
Belgelendirme işi nedir?
Şirketler, belirli bir standardın karşılandığını göstermek ve kanıtlamak için sertifika almalıdır. Sertifikasyon, söz konusu standardın gerektirdiği uygulamaların takip edilmesini sağlamak için akredite üçüncü taraf sertifikasyon kuruluşları tarafından gerçekleştirilen bir uygunluk değerlendirme biçimidir.
Ürün belgelendirme nasıl yapılır?
Üretim sahası sertifikasyonu sırasında, üretim sahasından numuneler alınır ve test edilir. Ürün sertifikasyon süresi, testler ve incelemeler sonrasında sertifikasyon formuna kaydedilir. Şirketler bu son tarihi karşılamalı ve son tarih dolmadan önce sertifikasyon için yeniden başvuruda bulunmalıdır.
Belgelendirme nasıl yapılır?
Sertifikasyon faaliyetleri, üretim sahasının denetlenmesi ve sertifikalandırılacak ürünün ilgili Türk standartlarına/kriterlerine göre denetlenmesi ve test edilmesini içerir. Üretim sahası ve ürün uygunluğunun belirlenmesinden sonra, işlemler Sertifikasyon Karar Organı (Komite) tarafından sonuçlandırılır.
Belgelendirme hizmeti nedir?
Sertifikasyon nedir? Bir laboratuvarın hizmetinin, muayenesinin, ürününün, sisteminin veya personelinin belirli bir standarda veya teknik düzenlemeye uygun olduğuna dair üçüncü (bağımsız) bir kurum veya kuruluş tarafından yapılan yazılı beyandır.
Belgelendirme desteği nedir?
Sertifikasyon Desteği, şirketlerin iş süreçlerini, ürün ve hizmetlerini standartlaştırmalarını sağlayacak belgeleri edinmelerini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Belgelendirme sorumlusu ne iş yapar?
Teknik bilgi gerektiren konularda verilen kalite belgelerini düzenleyen ve doğrulayan uzmana sertifikasyon uzmanı denir. Tehlikeli endüstriyel makinelerin veya yapıların standartlara uygun olup olmadığını belgeleyen belgeler konusunda uzmandır.
Ticari belgelendirme nedir?
Belgelendirme Süreci, Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu – Cıcert Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti. Bir işletmenin belirlediği standart şartlarını karşılayıp karşılamadığının kontrol edilerek sertifika düzenlenmesidir.
Belgelendirme standardı nedir?
Sertifikasyon, ilgili standardın gerekliliklerinin karşılandığından emin olmak için akredite dış sertifikasyon kuruluşları tarafından gerçekleştirilen bir uygunluk değerlendirmesidir. Bir belge (sertifika) yalnızca standarda uygunluk gösterildiğinde verilir.
Ürün kalite belgeleri nelerdir?
Şirketler birçok farklı kalite sertifikası alabilirler ancak şirketlerin en çok kullandıkları kalite belgeleri ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001/ISO 45001 ve ISO 22000 gibi ISO kalite belgeleridir. ISO belgeleri dışında da birçok kalite sertifikası bulunmaktadır.
Ürün belgesi nedir?
Ürün belgelendirme, bir ürünün performans, sağlık, kalite, çevre vb. gibi belirli bir standart, yasa veya yönetmeliğe ilişkin gerekliliklerini doğrulama sürecidir. Bu doğrulama, ürünü piyasaya sürmek veya ihraç etmek için bir ön koşul olabilirken, bazı durumlarda gönüllülük esasına göre de yapılabilir.
Belgelendirme uzmanı nasıl olunur?
Sertifika uzmanı olmak için üniversitede 4 yıllık bir eğitim kursunun tamamlanması gerekir. Ancak, çalışma alanına bağlı olarak, mezuniyetten sonra farklı eğitim kursları tamamlanabilir. Türk Akreditasyon Kurumu’ndan gerekli eğitimi almak mümkündür.
Belgelendirmenin amacı nedir?
Sertifikasyonun temel amacı, sertifikalı yönetim sisteminin belirtilen koşulları karşıladığına dair tüm ilgili taraflara güvence sağlamaktır. Bir sertifikasyonun değeri, yetkili ve bağımsız bir üçüncü tarafça yapılan bir değerlendirme yoluyla kamuoyunda yaratılan güven unsurudur.
TSE ürün belgelendirme nedir?
Yetkili bir kuruluş tarafından verilen ve bir ürünün gerekli standartları karşıladığını kanıtlayan onaylı belgeler, günümüzde tüm sektörlerde güvenliği sağlamanın en etkili yoludur. Ülkemizde standardizasyon ve belgelendirme yetkisi Türk Standartları Enstitüsü’dür (TSE).
MYK açılımı nedir?
Mesleki Yeterlilik Kurumları Kanun Tasarısı Taslağı 2006 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmuş, komisyonlarda görüşüldükten sonra 21 Eylül 2006 tarihinde oy birliği ile 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumları Kanunu (MYK) olarak kabul edilmiştir.
Belgelendirme firmaları ne iş yapar?
Belgelendirme şirketleri, kalite, çevre yönetimi, gıda güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği, bilgi güvenliği, enerji yönetimi ve uygunluk değerlendirmesi gibi birçok alanda kuruluşların uygunluk belgesi alması için hizmet veren kuruluşlardır.
Belgelendirme uzmanı nasıl olunur?
Sertifika uzmanı olmak için üniversitede 4 yıllık bir eğitim kursunun tamamlanması gerekir. Ancak, çalışma alanına bağlı olarak, mezuniyetten sonra farklı eğitim kursları tamamlanabilir. Türk Akreditasyon Kurumu’ndan gerekli eğitimi almak mümkündür.
Ticari belgelendirme nedir?
Belgelendirme Süreci, Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu – Cıcert Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti. Bir işletmenin belirlediği standart şartlarını karşılayıp karşılamadığının kontrol edilerek sertifika düzenlenmesidir.
Konut belgelendirme nedir?
Yapı ruhsatı vermeye yetkili idareler ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından düzenlenen, bir inşaat ve tesisat firmasında usta olarak çalıştığınızı gösteren belgelerdir.